back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GODASTE FRUKOSTFRALLORNA

  • 12 personer

Det här är världens godaste frukostfrallor! Inte undra att jag har fått över 1,3 M visningar på Instagram. Ljuvliga. Bläddra för video på hur jag gör bullarna.

Hur

Gör så här

1.

Vispa mjölk och torrjäst lätt

2.

I köksassistent eller en stor bunke blanda 5 dl vetemjöl och strösocker

3.

Tillsätt mjölk och jäst och kör assistenten eller för hand tills degen går ihop och all vetemjöl har inkorporerats

4.

Tillsätt salt och smör och kör maskinen till all smör har inkorporerats och degen är blank och släpper från kanterna. Knådar du för hand kommer att ta lite längre tid men krävs inga kraftiga tag.

5.

Du kommer behöva tillsätta mer vetemjöl men ta 0,5 dl i taget och knåda tills degen är jämn, sen tar du 0,5 dl till om det behövs och upprepar. Degen ska vara mjuk och elastisk

6.

Olja in bunken lätt och lägg degen i. Plasta in och låt vila i rumstemperatur minst 2 timmar

7.

Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en ugnsform med bakplåtspapper

8.

Ta upp degen på bakbordet, inget vetemjöl behövs, och dela den i 12 bitar

9.

Ta en bit i taget och knytt ihop änderna, lägg bullen med skarven neråt och kupa handflata över. Gör cirkelrörelser över degbiten och forma till en boll

10.

Lägg i formen med lite mellanrum. Upprepa med resterande degbitar

11.

Plasta in formen och låt bullarna vila i 30 minuter

12.

Sikta ev majsstärkelse över bullarna och grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 min, beroende på ugn

13.

Ta ut och låt bullarna svalna ca 10 min. Servera!

Ingredienser

Ingredienser

1 msk torrjäst (eller 20 g färsk)

2 dl mjölk, varm

6,5 - 8 dl vetemjöl

3 msk strösocker

50 g normal saltat smör, rumstempererat

en nypa salt

2 msk majsstärkelse att sikta över bullarna (kan uteslutas)