Heta upp oljan i en kastrull. Fräs svampen tills de fått lite färg.
En enkel och billig soppa men ack så god. Kan göras med andra svampsorter efter säsong. Klar på nolltid.
1.
Heta upp oljan i en kastrull. Fräs svampen tills de fått lite färg.
2.
Tillsätt gul och vitlök samt potatis och fräs lite till.
3.
Häll vatten över och tillsätt grönsaksbuljong.
4.
Låt koka upp och sen koka på låg värme under lock till svampen är mjuka.
5.
Mixa soppan slät. Salta och peppra efter smak.
6.
Servera den toppad med lite vispgrädde och grönt.
1.
Skiva 2-3 champinjoner och stek i lite smör. Gott att toppa soppan med.
2.
En ostsmörgås är alltid gott till soppan.
4-5 msk olja
400 g champinjoner rensade och delade
1 liten gul lök delad
1-2 vitlöksklyftor skivade
2 skalade potatis
salt och peppar
0,5 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljongtärning
ca 1,5 l vatten
2-3 champinjoner skivade och smörstekta
vispgrädde
färsk persilja eller timjan