back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KRÄMIG CHAMPINJONSOPPA

  • 5 minuter
  • 4 personer

En enkel och billig soppa men ack så god. Kan göras med andra svampsorter efter säsong. Klar på nolltid.

Hur

Gör så:

1.

Heta upp oljan i en kastrull. Fräs svampen tills de fått lite färg.

2.

Tillsätt gul och vitlök samt potatis och fräs lite till.

3.

Häll vatten över och tillsätt grönsaksbuljong.

4.

Låt koka upp och sen koka på låg värme under lock till svampen är mjuka.

5.

Mixa soppan slät. Salta och peppra efter smak.

6.

Servera den toppad med lite vispgrädde och grönt.

Tips!

1.

Skiva 2-3 champinjoner och stek i lite smör. Gott att toppa soppan med.

2.

En ostsmörgås är alltid gott till soppan.

Ingredienser

Ingredienser:

4-5 msk olja

400 g champinjoner rensade och delade

1 liten gul lök delad

1-2 vitlöksklyftor skivade

2 skalade potatis

salt och peppar

0,5 tsk paprikapulver

1 grönsaksbuljongtärning

ca 1,5 l vatten

Topping:

2-3 champinjoner skivade och smörstekta

vispgrädde

färsk persilja eller timjan