MANDELKAKA

mandelkaka

Enkel mandelkaka som du snabbt svänger ihop. Bokstavligen. In med alla ingredienser i en skål, blanda jämt med en slickepott eller slev. Tillsätt varmt vatten, blanda jämnt och sen bara in i ugnen och grädda kakan. Typ, mer eller mindre. Men kolla in receptet nedan.

mandelkaka
mandelkaka

MANDELKAKA

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal ca 8-10 bitar
Tid: ca 35-40 minuter

Smet:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2/3 dl rapsolja
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl ljummet vatten

Topping och garnering:

  • 1 dl mandelspån att toppa med
  • florsocker till garnering
GÖR SÅ:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. I en stor skål häll alla ingredienser till smeten förutom vatten.
  3. Tillsätt det varma vattnet och blanda väl. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Strö över mandelspån.
  4. Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter eller till en provsticka kommer ut torr.
  5. Ta ut formen och låt kakan svalna i den. Låt kakan kallna helt på galler under en kökshandduk. 
  6. Sikta över florsocker innan servering.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
mandelkaka
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.