NATTJÄSTA SAFTIGA HAVREFRALLOR

nattjästa havrefrallor

Saftiga nattjästa och knådfria havrefrallor med filmjölk. Perfekt att sätta igång en deg på fredagskväll och baks ut på lördagsmorgon.

Tid: 15 minuter + jästid
Antal: 12 portioner

Ingredienser:

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn (+ ev extra att toppa bröden med)
  • 1 tsk torrjäst eller 20 g färsk (lös upp i lite vatten)
  • 2 tsk salt
  • 5 dl filmjölk

Gör så:

  1. I en stor bunke blanda alla torra ingredienser. Blanda väl.
  2. Tillsätt filmjölken och blanda till en jämn klibbig deg. Plasta in bunken och låt stå i rumstemperatur i minst 4 h. Min deg stod framme i 12 h utan problem.
  3. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  4. Mjöla bakbordet ordentligt och häll degen på. Dela i 8-10 bitar, forma till bullar och lägg på plåt. Toppa ev med lite havregryn eller frön).
  5. Grädda bröden i ca 20 min eller tills de har fått fin färg och är klara. Mina behövde 22 min i ugnen.
  6. Låt bröden svalna på galler. Servera och njut!
  7. Torkad frukt och bär, hackade nötter är gott i. Byt ut havregrynen mot de.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.