Fodra en avlång, brödform, med plastfilm och ställ åt sidan. Om du ska montera tårtan direkt på ett serveringsfat behöver du inte fordra det
Idag fyller mitt stora ❤️ år och jag hade passat på och bakat denna. HÄR hittar du video på när jag bakar No-bake Biscoffcheesecake tårta. Drömmen! Mer säger jag inte.
1.
Fodra en avlång, brödform, med plastfilm och ställ åt sidan. Om du ska montera tårtan direkt på ett serveringsfat behöver du inte fordra det
2.
Vispa färskost och vispgrädde jämnt
3.
Tillsätt Biscoff spread och vispa jämnt
4.
Tillsätt ev florsocker och vänd med en slickepott eller slev
5.
Doppa kex snabbt i mjölk och täck botten på din form med. (jag behövde 10 stycken till en rad)
6.
Häll över hälften av fyllningen. Jämna till ytan och fortsätt med nästa lager kex doppade i mjölk. Häll över nästan all fyllning, spara 4-5 msk i en liten skål
7.
Avsluta med ett kexlager. Plasta in formen ordentligt och ställ i kylskåp för minst en timme eller över natten
8.
Ta fram ett serveringsfat och stjälp upp cheesecake på. Ta bort plastfilmen
9.
Bred resterande fyllning på toppen. Strö över krossade kex och sikta kakao. Rör Biscoff spread mjukt, värm ev ett par sekunder i micron. Ringla över cheesecaken
10.
Förvaras svalt i kylskåp i upp till 2 dygn. Men som godast första dagen
ca 30-36 st Lotus Biscoff kex (beroende på din form)
600 g färskost naturell
1,5 dl vispgrädde 40%
1/3 burk (ca 150 g) Biscoff spread mer eller mindre
0.5 -1 dl florsocker
2 dl mjölk
3 st Lotus Biscoff kex grovt krossade
2 msk osötad kakao
2 msk Biscoff spread, uppvärmd i micro
* Jag hade ett lager med Savoiardikex i mitten men du kan byta ut mot Lotus Biscoff-kex