back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE BLÅBÄRS­CHEESECAKE

  • 12 bitar

En mycket lättbakat no-bake blåbärscheesecake utan gelatin eller choklad. Den fasta konsistensen får du med hjälp av Dansukkers Gelésocker Multi som är mycket lätt att använda. Den är vegetabilisk så du skippar den animaliska gelatinen. Samtidigt som du kan snabbt svänga ihop denna krämiga cheesecake som inte ska frysas in eller bakas i ugn. Lätt som en bit cheesecake.

Hur

Gör så här

1.

I en kastrull på spisen värm blåbär och Gelésocker. När det börjar koka sänk värmen och låt puttra i ca 5 minuter. Mossa inte bären. Ta bort från värmen, tillsätt citron och blanda lätt. Låt kallna.

2.

Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

3.

Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.

4.

Sila all saft från blåbären. Rör färskosten mjuk och blanda med blåbärssaften.

5.

Häll blåbären över botten i formen. Häll fyllningen över blåbären och jämna till ytan.

6.

Plasta in formen och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.

7.

Innan servering lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat.

8.

Garnera med blåbär och citronmeliss.

Ingredienser

Botten

300 g Digestivekex

150 g normal saltat smör, smält

Cheesecake

300 g skogsblåbär, färska eller frysta

2 msk färsk citronsaft

2.5 dl Dansukker Gelésocker Multi

600 g färskost, naturell

Garnering

0.5 dl blåbär

citronmeliss