back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE JORDGUBBS­CHEESECAKE PÅ 30 MINUTER

  • 10 personer

Sommaren blev min inspiration till no-bake jordgubbscheesecake. Den blev så krämig och perfekt… Denna passar lika bra till studenten som till midsommarfirandet och båda har varit högaktuella här hemma. Jag älskar enkelheten i denna no-bake jordgubbscheesecake, du behöver ingen ugn och du gör den på 30 minuter.

Hur

Gör så här

1.

Gör puré av jordgubbarna, i matberedare eller för hand

2.

Blanda i en kastrull jordgubbar och gelésocker och värm på spisen nästan tills det börjar koka. Sockret ska lösas upp.

3.

Ta bort från spisen och häll purén i en kall skål.

4.

Blanda kexen med smält smör till en gryning massa och tryck i botten på en rund form med löstagbara kanter.

5.

Ställ ev kallt tills du har gjort klart cheesecaken.

6.

Vispa grädden till hårda toppar.

7.

Vispa osten och blanda med den avsvalnade jordgubbspurén.

8.

Vispa jämt.

9.

Vänd grädden i ostmassan och blanda till en jämn cheesecake.

10.

Ställ i kylen för minst 2 timmar eller över natten.

11.

Har du bråttom frys cheesecaken åtminstone någon timme.

12.

Dekorera med vispad grädde och några delade färska jordgubbar och citronmeliss.

Ingredienser

Botten

15 stycke Digestive kex

7 msk smält smör

ev 2 msk strösocker

Cheesecake

300 g färska jordgubbar

5 msk gélesocker

200 g färskost naturell

2 dl vispgrädde

ev vispad grädde, färska jordgubbar och ätbara blommor och blad till dekorering