back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE MOROTSCHEESECAKE

  • 12 personer

En mycket lättbakat no-bake morotscheesecake utan gelatin eller choklad. Den fasta konsistensen får du med hjälp av Dansukkers Gelésocker Multi som är mycket lätt att använda. Den är vegetabilisk så du skippar den animaliska gelatinen. Samtidigt som du kan snabbt svänga ihop denna krämiga cheesecake som inte ska frysas in eller bakas i ugn. Lätt som en plätt eller ska jag säga som en bit cheesecake?

Hur

Instruktioner

1.

I en kastrull på spisen värm rivna morötter och Gelésocker. När det börjar koka sänk värmen och låt puttra i ca 5 minuter. Mossa morötterna lätt eller purea dem. Ta bort från värmen, tillsätt citron och blanda lätt. Låt kallna.

2.

Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

3.

Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.

4.

Rör färskosten mjuk och vänd morötterna ner i den. Häll fyllningen över botten och jämna till ytan.

5.

Plasta in formen och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.

6.

Innan servering lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat.

7.

Garnera med rivna morötter och citronmeliss.

Ingredienser

Cheesecake

2 stora morötter, grovrivna

2 dl Dansukker Gelésocker Multi

600 g färskost, naturell

Botten

300 g Digestivekex

150 g normal saltat smör, smält

Garnering

0.5 dl morötter, finrivna

citronmeliss