Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter, 25-26 cm i diameter, med bakplåtspapper, både botten och kanter. Ställ åt sidan.
Tack tack tack. Denna rabarbercheesecake tårta blev till tack vare er. Efter livebakningen i veckan började jag fundera på en annorlunda cheesecake. Hade rabarberkompott kvar i kylen och hade precis testat ett nytt recept på tårtbottnar. Alltså vilka tårtbottnar. Underbart goda. Ville få till en annorlunda tårta. Den blev annorlunda och så SÅ god!
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter, 25-26 cm i diameter, med bakplåtspapper, både botten och kanter. Ställ åt sidan.
2.
Vispa ägg, strö- och vaniljsocker vit och pösigt. Sikta vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver ner i äggsmeten. Vänd försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
3.
Häll smeten i formen, och jämna till ytan. Grädda botten i mitten av ugnen för mellan 25-30 min eller till en provsticka kommer ut torr. Låt botten kallna i formen.
4.
Vispa färskost, vispgrädde och sötad kondenserad mjölk luftigt. Vänd ner kompotten i krämen.
5.
Dela botten i två och montera tårtan i formen med fyllningen emellan. Ställ kallt.
6.
Innan servering lossa formen och ställ tårtan på ett serveringsfat. Sikta över florsocker
4 ägg
1.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl Maizena majsstärkelse
1 tsk bakpulver
600 g färskost naturell
1 dl vispgrädde
1.5 dl sötad kondenserad mjölk
2 dl (ca 200 g) rabarberkompott*