Sätt ugnen på 175 över- och undervärme. Smörj och mjöla en form ca 20 X 30 cm eller klä den med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
Var lite skeptisk till om kollegorna skulle gilla Red Velvet brownies på kakbuffén, men brownies och mini äppelpajerna försvann först och vad många komplimanger och nyfikna frågor jag fick om både färg och recept. Riktigt riktigt kul. Dessa smälter i munnen!
1.
Sätt ugnen på 175 över- och undervärme. Smörj och mjöla en form ca 20 X 30 cm eller klä den med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
2.
I en stor skål kombinerar du smält smör med socker, kakaopulver, vanilj, åtbar färg och ev salt. Rör om om för att kombinera. Rör sedan in ättika
3.
Vispa ägg i en liten skål och rör sedan i smeten
4.
Vänd i mjölet, tills det är kombinerat och häll sedan smeten i den förbereda formen men spara ca 1 dl av smeten till toppning
5.
Blanda ost, socker, vanilj och äggula i en skål tills fyllningen är väl kombinerad
6.
Klicka blandningen i ett jämnt lager över browniesmeten och lägg sedan på den återstående browniesmeten. Använd en skarp kniv eller tandpetare för att göra swirl på toppen
7.
Baka brownies i ca 25 – 30 minuter. Ta bort dem från ugnen och låt dem svalna helt innan du lyfter ur formen och delar i lagom stora bitar
1.
Brownies smakar ofta bättre dagen efter att dem har bakats, så gör gärna dem i förväg och förvara dem kallt i en lufttät behållare
110 g osaltat smör, smält, plus mer för att smörja formen
2.25 dl strösocker
0.5 dl osötad kakaopulver
0.5 tsk vaniljextrakt
1 msk röd ätbarfärg (använd gärna gele eller annan mer koncentrerad än vad som finns i matbutikerna)
0.125 tsk salt (uteslut ifall smöret är saltat)
0.5 tsk vit vinäger
2 ägg
1.75 dl vetemjöl
200 g färskost Philadelphia, mjuk
3 msk strösocker
0.5 tsk vaniljextrakt
1 stor äggula