Sätt ugnen på 175º C
Pepparkakssnittar med egengjord pepparkakskrydda som är smöriga, spröda och samtidigt sega. Perfekta att njuta av med en kopp kall mjölk.
1.
Sätt ugnen på 175º C
2.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan
3.
Lägg alla ingredienser i matberedaren och arbeta på full effekt tills du får en smidig deg
4.
Dela degen i två lika bitar och rulla till korvar
5.
Platta till ca 1 cm tjocka längder
6.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter
7.
Låt svalna ca 10 minuter
8.
Skär längderna snett ca 2 cm breda
9.
Låt kallna helt
1.
I bildspelet ser du hur lätt det är att göra ett fint mönster på kakorna. Det enda du behöver är en gaffel. Ju hårdare du trycker med baksidan av gaffeln på kakorna innan gräddning desto bättre kommer mönstret att synas på när dem är färdigt gräddade.
125 g smör kylskåpskallt
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda egengjord eller köpt