back-button

Simona Muntean

Picture of the author

VANILJCHEESECAKE

Den enklaste vaniljcheesecake du kan baka och så himla god det är. Du måste lova mig du ska testa. Denna gjorde jag av rester, hade massa yoghurt, färskost och kvar som jag inte visste vad jag skulle göra av. Blev en ljuvlig cheesecake. Du kan servera den med frukt eller bärkompott. Jag bara slevade i mig cheesecake. Enkelt och gott. HÄR kan du se hur jag svänger ihop denna på nolltid och utan några köksapparater. En träslev eller handvisp är allt som behövs. Inte ens starka armmuskler.

Hur

Gör så

1.

Sätt ugnen å 175 grader, över och undervärme. Smörj och mjöla en hög form, med löstagbara kanter, ca 18 cm i diameter, och ställ åt sidan.

2.

Vispa alla ingredienser i en stor skål i ca 1 minut. Häll i formen.

3.

Täck med aluminium folie de första 30 minuterna. Ta bort folien och fortsätt baka för ca 30 min till tills cheesecaken får en fin yta.

4.

Låt cheesecaken kallna i formen. Sikta florsocker över innan servering. 

Tips!

1.

Servera den riktigt kyld med bär och grädde till. Du kan servera cheesecaken med frukt eller bärkompott, chokladsås eller nougat.

2.

*Vaniljpudding hittar du i utländska livs eller vanliga matbutiker som brukar ha en utländsk sektion. Finns att köpa på nätet också. DrOetker brukar ha vaniljpudding. Fanns Blå Band förr också. Det ska vara i alla fall pulverform. Funkar även med marsan vaniljkräm som man kokar.

Ingredienser

Ingredienser

500 g kvarg naturell

150 g färskost typ Philadelphia

350 g turkisk yoghurt 10 %

4 ägg

1 dl strösocker

2 påsar vaniljpudding pulver*

florsocker att sikta över