DUBAI CHOKLADKAKA MED BISCOFFSPREAD

Dubai chokladkaka med Biscoffspread

Den virala Dubai chokladen. I en ny nötfri variant. Kataifi degtrådar, smör, Biscoff och favorit ljuschokladen.

Tid: 10 minuter
Antal: 12 portioner

Ingredienser:

  • 100 g Kataifi degtrådar skurna i mindre bitar
  • 50 g smör
  • 200 g Biscoff spread
  • 200 g ljus choklad typ Marabou
  • ev 25 g vit choklad
  • ev 1 finkrossat Biscoff kex

Gör så:

  1. Skär degtrådarna i mindre bitar.
  2. Stek de i lite smör i en stekpanna tills de blir bruna. Rör då och då och vänd de så de inte bränns.
  3. I en skål blanda trådar med Biscoff spread.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper.
  5. Smält vit choklad och ringla i botten på formen. Låt stelna någon minut i frysen.
  6. Smält ljus choklad. Täck sen hela botten på formen med hälften. Jämna till ytan och dra uppåt ca 0,5 cm på väggarna. Ställ i frysen för ca 1-2 min.
  7. Lägg fyllningen i och jämna till ytan.
  8. Täck med resterande choklad. Ev strö över finkrossat kex.
  9. Ställ i frysen ca 30-45 min tills chokladen har stelnat. Dela och njut.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.