Stek kycklingen på spisen i en stekpanna på båda sidorna tills den får en fin stekyta.
Krämig kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Hur gott på en skala 1 till 10?
1.
Stek kycklingen på spisen i en stekpanna på båda sidorna tills den får en fin stekyta.
2.
Salta och peppra. Tillsätt lök och paprika pulver.
3.
I en ugnsform gå in med vitlök och morötter samt pasta. Strö över italiensk krydda och smula kycklingbuljong.
4.
Häll krossade tomater och kokt vatten över tills det precis täcker pastan. Lägg på kycklingbitarna.
5.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
6.
Ställ pannan i mitten av ugnen och koka tills nästan allt vatten har absorberats och pastan är mjuk.
7.
Klicka färsk ost på och blanda lätt så inte köttet går sönder för mycket. Strö över persilja och parmesan.
1.
Servera med grönt, kokta/stekta grönsaker eller en fräsch sallad.
650 g kycklinglårfilé
olja till stekning
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk italienska kryddor (kan uteslutas)
2 vitlöksklyftor finhackade
2 morötter skivade
1 kycklingbuljong tärning
4 portioner okokt pasta
1 burk krossade tomater
kokt vatten
100 g färskost naturell typ Philadelphia
salt och peppar
hackad persilja att strö över
ev riven parmesan