KYCKLINGPANNA MED PASTA

Krämig kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Hur gott på en skala 1 till 10?
Tid: 4 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 650 g kycklinglårfilé
- olja till stekning
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk italienska kryddor (kan uteslutas)
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 2 morötter skivade
- 1 kycklingbuljong tärning
- 4 portioner okokt pasta
- 1 burk krossade tomater
- kokt vatten
- 100 g färskost naturell typ Philadelphia
- salt och peppar
- hackad persilja att strö över
- ev riven parmesan
Gör så:
- Stek kycklingen på spisen i en stekpanna på båda sidorna tills den får en fin stekyta.
- Salta och peppra. Tillsätt lök och paprika pulver.
- I en ugnsform gå in med vitlök och morötter samt pasta. Strö över italiensk krydda och smula kycklingbuljong.
- Häll krossade tomater och kokt vatten över tills det precis täcker pastan. Lägg på kycklingbitarna.
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Ställ pannan i mitten av ugnen och koka tills nästan allt vatten har absorberats och pastan är mjuk.
- Klicka färsk ost på och blanda lätt så inte köttet går sönder för mycket. Strö över persilja och parmesan.
- Servera med grönt, kokta/stekta grönsaker eller en fräsch sallad.

